Termoruder skiftes til energiruder i Smørum, Roskilde og resten af Sjælland

Termoruder har gennem mange år været de foretrukne ruder til montering i ejendomme i hele Danmark. Fortidens enkeltlagsruder er efterhånden helt udfaset til fordel for termoruder.

Hos Energirude Eksperten har vi gennem mere end 17 år monteret ruder med termoglas med høj kvalitet og faglig stolthed.

Termoruder udskiftes i Roskilde, Køge og resten af sjælland og Nordsjælland

I ældre ejendomme op til 1950 sad der primært enkeltlagsruder, og det medførte et stort energitab. Man prøvede gennem årene med forsatsvinduer og tykke gardiner for at holde kulden ude og varmen inde. Det har hverken været godt for energiomkostningerne eller indeklimaet, at de fleste ruder bestod af et enkelt lag glas.

Fra omkring 1950 begyndte de nye termoruder så at vinde indpas. Det betød, at ruderne nu bestod af typisk to lag termoglas, hvor der var en forseglet afstandsprofil imellem, og så enten almindelig luft eller en gasart mellem de to termoruder. Oprindeligt blev termoruderne udviklet for at minimere kondensproblemerne, og undgå at fugten løb ned ad vinduerne, og at det føltes klamt og fugtigt inden døre. At det så samtidig betød en lavere varmeregning, var oprindeligt en sidegevinst, for i 1950’erne og 60’erne var der slet ikke samme fokus på energibesparelser som i dag.

I dag er termoruder blevet energiruder

Termoruder har en begrænset levetid, da de kan punktere, ligesom de ikke har samme energivenlighed som de nye energiruder. Termoruden isolerer naturligvis bedre end et enkelt lag glas, men ikke bedre end gammeldags forsatsvinduer eller vinduer med koblede rammer. En termorude er luftfyldt, og den lader solens varme slippe ind, men samtidig leder den også en stor del af varmen indefra ud. Det er ikke specielt hensigtsmæssigt.

De nye lavenergitermoruder isolerer op til 40 % bedre, end de gamle termoruder gør. Derfor udskiftes termoruder i dag næsten udelukkende med energiruder med energiglas.

Hos Energirude Eksperten har vi stor og mangeårig erfaring med udskiftning af de efterhånden ældre termoruder til de nye lavenergiruder. Ikke mindst er der kommet fokus på udskiftningen med indførelsen af håndværkerfradraget, der giver mulighed for at trække udgifterne til arbejdslønnen fra, når det gælder håndværksydelser med ”grønt sigte”, og det er blandt andre udskiftning af døre og vinduer. På SKATs hjemmeside kan der læses mere om, hvordan udskiftning af termoruder kan give fradrag på op til kr. 12.000 pr. voksen person i husstanden.

Lad os vejlede om termoruder og energi

Energirude Eksperten kører dagligt ud i Roskilde og Køge og reelt på hele Sjælland for at vejlede om og stå for udskiftning af termoruder til energiglasruder – lad os komme forbi og give dig et uforpligtende tilbud. Du kan kontakte os enten via formularen her på siden eller ved at ringe til os på tlf. 21 82 80 00 – så kan du også få termoruder med lavenergiglas.

Spørgsmål?

Udfyld formularen
Så kontakter vi dig med svar på dit spørgsmål eller et uforpligtende tilbud.

Start med en snak

Hvis du skulle have brug for rådgivning eller vejledning vedrørende en kommende glarmesteropgave, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Vi deler gerne ud af vores store erfaring og ekspertise.

- Slut med at fyre for gråspurvene